Első kör teljesítve

2012.06.30. 19:45

   Szerintem különösebb nagyképűség nélkül mondhatom, hogy Danival hoztuk a kötelezőt és biztosan tovább jutottunk a holnapi középdöntőbe.

   Tulajdonképpen a teljes európai gátas mezőny felvonult a rajtvonal mögött, egyedül az angolok maradtak otthon, ők nagyon készülnek az otthoni olimpiájukra. Sok sikert nekik! Emiatt is talán a gátfutás az egyik legsűrűbb és legerősebb versenyszáma ennek az Európa bajnokságnak.

   Az idő kissé hűvös volt, de szerencsére nem eredt el az eső és így nem volt gond a bemelegítéssel. Danival nem tudtunk együtt mozogni, mert közel 20 perces különbséggel versenyeztünk, ezért ennek megfelelően kezdtük a melegítésünket is. Nem is volt nagy baj, mert így bele tudtunk merülni a gondolatainkba és magunkra koncentrálva tudtuk végigcsinálni a megszokott rutinunkat. Mindkettőnknek jól sikerült a kinti mozgás és futásra készen, magabiztosan mentünk be a hosszan kanyargó úton át a call room-ba. Elég kényelmetlenül van megoldva, mert először át kell menni a már említett nagyon hosszú alagúton, majd onnan föl hegymenetben kell még kb 400 métert sétálni, vagy talán többet is a call room-ig, ahonnan már csak a pálya következik. De hát mindenkinek végig kell bandukolnia ezen, meg amúgy se a világ vége.

   A call room-ban kis várakozás és a szokásos táska ellenőrzés, márkajelzések letakarása és hasonló fontos dolgok után mehettünk tovább a pálya melletti kis futófolyosóra, ahol az utolsó kis mozzanatokat tudtuk megcsinálni. A pályára futásra készen és tiszta fejjel érkeztem. Kicsit hűvös volt, de nekem tetszett és jól éreztem bent magam.

Daniel+Kis+Adrien+Deghelt+21st+European+Athletics+T9k_FqBCplXl.jpg

   Dani előttem futott, úgyhogy már tudtam, ő továbbjutott. Nem volt más hátra, mint megismételni ezt. A rajtom jól sikerült, jól meg tudtam csinálni az első pár lépést, ami nagyon fontos a továbbiakban, és próbáltam egy jó ritmust megfutni az első pár gáton. A táv felénél már éreztem, hogy biztos második helyen állok, ezért kicsit kivettem belőle az erőt és próbáltam tartani a ritmusomat. Ezt így végig is csináltam és az utolsó métereket már kiengedve a második, továbbjutó helyen értem célba. Először a tőlem relatíve távol futó Shubenkov nagyon erős, 13.28 mp-es idejét láttam, meg is lepődtem rajta és egyben tudtam, hogy az én időmnek is jónak kell lennie. Jó is lett: 13.50, új egyéni csúcs és összesítésben a 4. leggyorsabb idő.

424976_493616447322314_1905409995_n.jpg

   A holnapi nap egy teljesen más verseny lesz. Nyilván lehet érezni, ki az aki fölényesen jó, de nagyon sokan máshogy fognak futni, ezért nehéz a holnapi napra komoly jóslatokat mondani. Szerencsére a mi futásunkban is rengeteg tartalék volt, úgyhogy abszolút joggal mondhatom, hogy számolni kell velünk és érdemben fogunk részt venni a döntőbe jutásért vívott versengésben.

   Dani holnap is hamarabb áll rajthoz, hiszen a 3 középdöntőből az elsőben fog rajtolni, a 8-as pályán. Én majd közvetlenül utána a másodikban leszek az 5-ös pályán. A futamokból az első 2 helyezett automatikusan bejut a döntőbe, majd e leggyorsabb 2 idő és így fog kialakulni a 8 fős döntő.

Otthoni idő szerint 15:35-kor kezdődik a gátfutás, amiről sajnos nem lesz élő közvetítés, majd csak a döntőről.

Ezen a linken viszont biztosan nézni lehet élőben a versenyt:

És itt az eredmények és a holnapi rajtlisták:

Szerző: Badzsi

1 komment

Címkék: sport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyibá,Katiné BCSAC 2012.07.01. 16:16:59

Balázs, izgatottan vártuk a futásotokat.Egy újabb állomás volt,a nagy menetelés és világklasszis mezőnyben, ahol már Bazsiként köszöntenek Téged. Most gátdöngető volt, Te bizonyára tudod a miértjét.Sanyibá szerint ez azért volt, mert én is a monitor előtt ültem. Köszönjük Neked, Nektek, hogy továbbjutottatok, s már a tippmixen is lehetett az eredményedre fogadni. Gratulálunk Istvánnak és Daninak is, és főként a mi békéscsabai büszkeségünknek. További sikeres készülést kivánunk Nektek.Várunk haza!!
süti beállítások módosítása