Portugáliából Svájcba

2012.07.17. 12:19

   Sikeresnek mondható közel 2 hetet töltöttünk el dél Portugáliában, Monte Gordo-ban. Az Európa bajnokság után szinte az alapoktól kellett gyorsan felépíteni a formát, hiszen egy ilyen nagy verseny teljes mentális és fizikális igénybevételt jelent, ami után sok idő kell a regenerációra.

portugal2.jpg

 portugal3.jpg  Erre a célra tökéletes helynek bizonyult a kis portugál városka, hiszen remek feltételek vannak és nem mellékesen az időjárás is sokkal kedvezőbb az otthoninál. A stadion szinte teljesen üres volt, rajtunk kívül senki nem edzett rajta, úgyhogy totális volt a nyugalom. Egy remekül felszerelt atlétikapálya állt rendelkezésünkre, gyönyörűen karban tartott fűvel a közepén. Emellett egy nagyon jó erősítőterem és futófolyosó, utóbbira szerencsére nem volt szükség. Szóval minden tervezett edzésmunkát a legjobb körülmények között tudtunk elvégezni.

   Az időjárás is sokat segített, mivel az otthoni elviselhetetlen meleg helyett az Atlanti óceán hűsítő hatása miatt nagyon friss és kellemes az időjárás ott dél-nyugat Európa csücskében. A nap természetesen erősen tűz, de egyszerre hűsít a hűvös óceáni szél, ami nagyon kellemessé teszi az egészet.

   Ezalatt a közel 2 hét alatt a munka dominált. A megszokottnál több gátfutó edzést csináltunk, modelleztük a két napos versenyeket és a sorozatfutásokat, ami igencsak megterheli a szervezetet, úgyhogy kellőképpen elfáradtunk, de próbáltuk megőrizni a frissességet is valamilyen módon hiszen a közelgő versenyre is figyelni kellett, ugyanis Portugáliából Svájcba vezetett az utunk egy hosszú és kacskaringós utazással.

   Hajnali fél4kor indultunk el autóval a hoteltől, majd Faro-ból elrepültünk Lisszabonon keresztül Münchenbe, ahonnan vonattal jutottunk el Zürich-i átszállással Luzernbe. Este 10 után érkeztünk meg a hotelbe, úgyhogy rendesen elfáradtunk, de hosszú és kényelmes alvással túl is lendültünk a fáradtságon.

   A luzerni verseny igen jónak ígérkezik, mert elég sok híres amerikai gátassal találkoztunk már a hotelben. Kezdhetném David Oliverrel, olimpiai bronzérmessel, Joel Brown világbajnoki 6. helyezett és még sorolhatnám. Szóval nagyon rangos mezőnyben versenyezhetünk Danival. Nekünk ez a verseny elsősorban az olimpiai felkészülést szolgálja, nyilván fontos egy minél jobb eredmény elérése, de ha esetleg nem úgy alakul az se probléma. A legfontosabb, hogy Londonban legyünk a csúcson.

A versenyt az Eurosport élőben közvetíti 19:30tól, a 110 gát pedig 20:53kor rajtol majd.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása