Első nap Helsinkiben

2012.06.27. 10:24

/Ezt a posztot tegnapra terveztem, de voltak problémák az internetkapcsolattal, úgyhogy csak ma tudtam feltölteni/

  Helsinkinight.jpg A hidegebb finnországi időjárásnak is megvannak az előnyei, ugyanis végre ki tudtam pihenni magam és édesen át tudtam aludni az éjszakát. Végre nem izzadtságtól áztatottan keltem fel és jó volt végig a közérzetem. Minden jóban természetesen van valami rossz is, hiszen így Szent Iván éjjele után nem sokkal, a fényes éjszakák idején a nap nem nagyon akar elbújni a horizont mögött és szinte egész este világosság van. Szerencsére az itteniek fel vannak készülve erre a problémára és szinte teljesen el lehet sötétíteni a szobát, így tudunk nyugodtan aludni. Minden esetre igencsak becsapja az embert, amikor azt gondolja, hogy még korán van, ránéz az órájára és már jócskán 10 óra után jár az idő.

  Tegnap felderítettük a bemelegítő pályát, de a stadionig már nem jutottunk el. Az majd marad a versenyzés napjára, hogy akkor is legyen valami új és izgalmas. A melegítőpálya nagyon szépen felszerelt és tágas. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond bemelegítéssel és minden a terv szerint fog alakulni. Nagyon nem mentünk bele a munkába csak egy kicsit átmozgattunk. Kimozgattuk a lábainkból az utazást és kicsit ráhangoltuk a testünket a mai gátazásra. Jól esett a mozgás nagyon, kissé még fáradtkás volt, de ez napról napra jobb lesz.

helsinkibemelegit_1.jpg

  Így pár nap elteltével már találkoztam a hotelben vagy a pályán a gátas mezőny elitjével, úgyhogy már nem kérdés milyen versenyre lehet majd számítani. Eddig nem tudtam, hogy az Olimpia közelsége miatt esetleg kicsit gyengébb felhozatallal kell számolni, vagy pont amiatt nagyon erősre, mivel az eddigi évek tapasztalataira ugye nem lehetett alapozni. Most már nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon erős lesz a mezőny és meg kell majd küzdeni a továbbjutásért, ahogy csak tőlünk telik. Így ez az Európa Bajnokság tökéletes elő próbája lesz a Londoni megmérettetésnek.

  A finnországi nappalok hosszának évszakok szerinti váltakozása miatti nagyarányú alkoholizmus és a nyilvánvaló jólét egy igencsak negatív hozadéka az, hogy borzalmasan drága a sör. Tegnap este gondoltuk, hogy iszunk egy kis lazító szándékú, elalvást segítő helyi lágert, és így rá kellett döbbenjünk, hogy egy korsót közel 3000 forintnyi euróért adnak. Tegnap még nem tántorított el bennünket, mivel nagyon komoly elhatározással keltünk útra, de az is biztos, hogy ezután már meg fogjuk gondolni. Persze így az EB versenyzés előtt pár nappal nem terveztünk rendszeres tivornyázást, úgyhogy annyira nem szomorodtunk el emiatt, de persze nem is örültünk neki.  

Szerző: Badzsi

Szólj hozzá!

Címkék: sport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása