A Big 12 döntőben

2010.05.16. 05:46

A napom nehezen kezdődött nagyon, mert tegnap este csak nagyok keveset tudtam aludni. Valószínűleg azért, mert tegnap délután sikerült aludnom 3 órát, úgyhogy nem is voltam fáradt, de az legalább nagyon jól esett. Na mindegy szóval egy kicsit fáradtan indult a napom, de sikerült magam rendesen felébreszteni egy reggeli átmozgatással. Utána a legutóbbi alkalommal nagyon jól bevált finom omlettel töltöttem meg magam és már indulhatott is a készülődés a versenyre.

 

Az időjárás sajnos nagyon nem kedvezett ma. Ez egész napos esőt és hideget jelent, ami jelentősen megnehezítette a dolgunkat. Voltak páran, akik nem tudtak megbirkózni ezzel és jelentősen alul teljesítettek. Az egyéni legjobbamtól ugyan én is elmaradtam, de legalább az elég volt a döntőhöz. Az aktuális körülmények között ugyanis mindenki kicsit lassabb volt, mint az idei legjobbja.

 

A futás talán az eddigi szezon legrosszabb futása volt technikailag. Már az első gáttól kezdve rugdostam a gátakat, így kiestem sokszor az egyensúlyomból és csak kóvályogtam a gátak között. Szerettem volna második helyen tovább jutni, így kaptam volna egy előnyös pályát, sikerült is volna, ha nem rugdosódom a szerencsétlen gátakkal. Nem számít, végül is a legrosszabb futásommal is 14 másodpercen belül maradtam, pontosabban 13,97 másodperc lett az időm és ezzel a leggyorsabb, nem helyen továbbjutóként kerültem be a döntőbe. Az egész mezőny nagyon szorosan majdnem két tizeden belül van egy kiemelkedően gyorsabb atlétán kívül. Nem mellesleg ő a tavalyi szabadtéri és idei fedett pályás országos egyetemi bajnok, ami nem kis teljesítmény. Nyilván a valós teljesítmények nem mindig jelentek meg ma, úgyhogy ez nagyban fog változni holnap, de az biztos, hogy egy újabb egyéni csúccsal szép helyezést tudnék szerezni.

 

Az idő valószínű holnap se lesz jó, de ha már nem esik, akkor az már nagy segítség lenne. Az egyetlen dolog, amire figyelnem kell az a tiszta gátvétel és koncentráció. Fizikailag nagyon jó állapotban vagyok, a kis betegség és fáradékonyság ellenére. Ha sikerül megőriznem a koncentrációmat, tisztán venni a gátakat és a ritmust is megőrizni, akkor egy újabb jó eredményt érhetek el.

 

Az eredményeket és az elő online közvetítést ugyanazon a honlapon meg lehet majd találni. A 4x100as váltóval fogunk kezdeni délután 3óra 10 perckor és utána kicsit több mint egy órával lesz a gátas döntő 4:25kor.

 

http://www.big12sports.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=10410&KEY=&ATCLID=204899188

 

Szerző: Badzsi

2 komment

Címkék: sport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benjen 2010.05.16. 10:30:55

Hajrá Öcsi! Nagyon szurkolunk itthon érted. Csak így tovább. Mindig előre!

Medovarszki János 2010.05.17. 04:51:22

Szia Balázs! Megint kiváló! Az idő és a helyezés jelzi, hogy a 13,79 nem volt véletlen. Kíváncsi leszek a szöveges beszámolódra. Építkezz tovább, gyűjtsd az erőt a következő összecsapásra! Örömteli, hogy egyre többen vannak mögötted. Gratulálok. Üdvözlettel: Jani bácsi.
süti beállítások módosítása