A főpróba

2010.02.12. 04:30

Ismét Manhattantől távolról jelentkezem. Már Arkansas államban vagyunk, pontosan Fayetville-ben. Az utolsó verseny elé nézünk a konferencia bajnokság és a nemzeti egyetemista bajnokság előtt, de azt is mondhatnám, hogy majdnem mindkettővel felér a verseny színvonala. Messze a legerősebb és leggyorsabb mezőnyt felvonultató verseny az eddigiekhez hasonlítva. A világbajnok Ryan Brathwaite-től kezdve, akivel már lett volna egy versenyem, csak nem jelent meg, több világ-színvonalbeli atléta fog rajthoz állni. Ez természetesen nem csak a gátra vonatkozik, hanem az egész versenyre, de leginkább a sprint számokra.

 

A mezőny mellett még a pálya is kifogástalan. Állítólag Amerika, de lehet, hogy a világ egyik leggyorsabb fedett pályája ez az arkansasi létesítmény. Személyesen nem voltam még ott, úgyhogy sokat erről most még nem tudok nyilatkozni, de majd hamarosan megtapasztalhatom milyen is az.

 

Pénteken itteni idő szerint 2:30-kor lesz a gát selejtező. Én a 3. futamban kaptam helyet a 7es pályán Jeffry Julmis edzéstársam mellett. Egyébként meg összesen 7 futam van. A döntők pedig 7óra után lesznek megtartva egy kicsivel. Érdekesen van megoldva a döntőbe kerülés rendszere, mert ugye ez alapvetően egyetemista verseny, de profiknak is van lehetőségük rajthoz állni, szóval a legjobb 8 egyetemista atléta kerül be az egyik döntőbe. Rajtuk kívül pedig a maradék 8 legjobb idővel rendelkező sportoló pedig a másik döntőbe, ami értelemszerűen gyorsabb is lehet akár. Ahogy számoltam 7 profi atléta van nevezve, úgyhogy minimum 9 diák futhat kétszer biztosan, de ez akár még több is lehet.

 

Szombaton 200 méteren is rajthoz állok. Szerintem az magáért beszél, hogy 24 futam indul. Biztos ott is fognak csodák születni.

 

A formám már tényleg kezd elég jól alakulni. A héten volt pár elég biztató edzésem, de nem szeretnék most előre semmit mondani, eddig sajnos egyszer sem jött be a bizakodásom.

 

 

Szerző: Badzsi

Szólj hozzá!

Címkék: sport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása