Gátdarálás Luzernben

2012.07.18. 00:08

   Parádés mezőnyben beigazolódott, hogy jó úton haladok. Annak ellenére, hogy különösebben nem készültünk fel erre a versenyre és tulajdonképpen fáradtan érkeztem ide a svájci Alpok közé, nagyon jól sikerült a verseny és szép reményeket állít az Olimpia előtt. 

Luzern.png

   Fantasztikus mezőny állt össze ebben a kis, közel 50 ezres városban. Számítottam rá, hogy lesznek jó futók, de hogy 2 futamot is megtudnak tölteni világklasszis futókkal azt nem hittem volna. Dani a B futamba került én pedig Isten tudja hogyan, de az A-ba. Igazi különbség nem volt a kettő között, ez abban is látszik, hogy a B futamot jobb idővel nyerték. Mellettem két világbajnok is rajtolt: 2003-ban Párizsban győzedelmeskedő Ladji Doucoure, 2009-ben Berlinben első Ryan Braithwaith (nem mellékesem mindkettőt sikerült megelőznöm) emellett a pekingi olimpia bronzérmese David Oliver, Andrew Riley, aki eddig egyedül tudott győzedelmeskedni az amerikai egyetemi bajnokságon 110 m gáton és 100 m síkon is és Andy Turner, Európa Bajnok és világbajnoki bronzérmes gátfutó.

   Ilyen mezőnyben talán még nem is versenyeztem soha, úgyhogy óriási megtiszteltetésnek és dicsőségnek érzem, hogy ott lehettem és szerintem jól helytálltam. Sajnos nem futottam hibátlanul. Hiányzott nagyon a frissesség és emiatt nem tudtam technikailag jól futni. Le is rúgtam szinte az összes gátat elég csúnyán, de ettől függetlenül jó lett az idő és a helyezés is. 13:58 másodperccel 6. helyen értem célba két világbajnok előtt. Ez csupán 8 századmásodperccel marad el az egyéni csúcsomtól. Összesítésben azonos idővel a 9. helyen végeztem. Dani a futamában 5. helyen ért célba, 13.74 másodperces idővel, ami nem tűnik túl jónak, de a körülményeihez képest kiváló és biztos vagyok benne, hogy ő is nagyon jó formában lesz Londonban és más nem is számít. 

Most végre hazamehetek Békéscsabára, miután természetesen hazarepülök Magyarországra. Egészen április 30-a óta nem voltam otthon, amióta elkezdődött a vizsga és versenyidőszak. Most feltöltődhetem otthon és újult erővel fókuszálhatok a következő, legnagyobb megmérettetésre. 

Ezen a linken meg lehet nézni a Luzern-i versenyt:

 http://www.youtube.com/watch?v=xeM2T2aF3go&feature=youtu.be

Szerző: Badzsi

Szólj hozzá!

Címkék: sport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.