Elérkezett az utolsó nap a verseny kezdete előtt. A mai nap sem telt el eseménydúsan ami minket illet. Már tűkön ülve várjuk Danival, hogy végre futhassunk. Számolgatjuk a perceket, miközben nézzük a tv-ben a többiek versenyzését és a torkunkban dobog a szívünk, mert magunkat képzeljük oda a pályára folyamatosan. Holnap végre elkezdhetjük mi is és remélem sokkal jobban fogjuk magunkat érezni 24 órával később.

640atletika.jpg   Ma kimentünk a pályára egy kis laza átmozgatásra. Komoly edzésnek nem nevezném, mivel tényleg csak a testünk kis megmozgatásáról volt szó azért, hogy a holnapi napnak ne teljesen ellustult és elgémberedett végtagokkal álljunk neki. Ilyenkor mindig csalóka a közérzet. Ahogy arról meséltem pár napja, hogy egy nagy verseny mennyire fel tudja spanolni az embert és megváltoztatni a fizikai formát egyik napról a másikra, így közvetlenül verseny előtt, amikor viszont már tényleg minden a spórolásról szól, megint megváltoznak a dolgok. Kicsit fáradtnak érzem ilyenkor magam, erőtlennek, de természetesen ez nem így van. Még ha szeretném is egy kicsit megvillantani a lábamat valahogy az nem hagyja magát, hogy még csak véletlenül se égessek el egy kevés energiát sem. Kicsit hihetetlennek tűnik így, de nem tudom jobban megmagyarázni. Valamiért ezek az érzések kavarognak bennem egyes világverseny előtt.

   Szóval holnap kezdődik a 110 méter gátfutás a selejtező futamokkal 14:45-től, otthoni idő szerint 13:45-től. Mára már a végleges nevezések és a futambeosztások is kiderültek. A rajtlista alapján 35 versenyző van és közülük 24-en jutnak majd a középdöntőbe. 5 futamba osztották be minket, minden futam első 4 helyezettje automatikusan tovább jut, ezen kívül még a legjobb 4 idővel rendelkező. Dani a 3. futamban a 6-os pályán fog rajtolni, én az utolsó, azaz 5. futamban, a 4-es pályán. Örülök ennek a beosztásnak, mert a második legerősebb idei eredménnyel rendelkezem, úgyhogy egy magabiztos és akár könnyed futással is nem szabad, hogy gondot okozzon a továbbjutás se nekem, se Daninak. A futamom pikantériája, hogy az egyedüli ember, aki idén eddig gyorsabban futott, mint én az Sergey Shubenkov, orosz gátas, aki tavaly Osztravában 2 század másodperccel előzött meg és lett utánpótlás Európa bajnok. Nyilván a holnapi nap nem a revansról fog szólni, de később még akár arra is kerülhet sor. :)

rajtlist.jpg

   Nem vagyok benne biztos, hogy engem már közvetíteni fog-e az Eurosport élőben, mert pont ez idő tájt ér véget az élő közvetítés, de lehet, hogy még éppen igen.

Ha végül mégsem mutatnának, ezen a linken lehet követni az eseményeket az interneten:

http://eurovision.digotel.com/ea/index.html

Itt a legfrissebb eredményeket, illetve a gát rajtlistáját lehet megtalálni:

Szerző: Badzsi

Szólj hozzá!

Címkék: sport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása