Drake relays

2010.04.23. 22:15

Most Iowa államban, Des Moines-ben vagyunk a Drake Universiy által rendezett nagyszabású versenyen. A körülmények elég jók, maga a pálya hibátlan, annyival talán tudom bizonyítani, hogy az amerikai nemzeti bajnokság itt lesz idén. Maga a futófelület pár éve volt újra rakva kék mondoval, úgyhogy nagyon gyors. Ezen a héten azt határoztam el, hogy nem fogok sokat edzeni, hogy felfrissüljek amennyire csak lehet. Ez teljes mértékben sikerült, mert nagyon jól érzem magam. Tegnap az átmozgatás alatt nagyon jól ment a gátazás, úgyhogy jól döntöttem evvel a húzással.

 

Az első napon már túl is vagyunk. Délelőtt 11:30-kor futottuk a selejtezőt. Az időjárás még rosszabb volt, mint múlthéten a KU relays-en. Most nem csak hideg volt, de még az eső is nagyon esett, na de hát nem voltunk cukorból megcsináltuk, de nem is akárhogy. Egy futamba tettek mindannyiunkat Kansas State-ről. Jeffrey megnyerte a futamunkat én meg második ként értem célba kicsivel utána. Moriz Cleve sikeres német tízpróbázó negyedik lett, sajnos ő nem jutott be a döntőbe, de mi ketten igen. Az én eredményem 14,11 lett, ami idén a legjobb eredményem is egyben. Nagyon izgatottá tett ez, mert az idő is rossz volt ráadásul 2.2-es szembe szél nehezítette a dolgunkat. Eddig a harmadik legjobb idővel vagyok bent a döntőben, de holnap ezen még lehet bőven javítani, esetleg egy egyéni csúcsdöntés is benne lehet a pakliban, amivel mindenképpen jó helyezést is elérhetek.

 

A holnapi nap érdekessége nem csak az egyéni gát lesz, hanem a gát váltó. Ez még atlétaberkekben jártas olvasóknak is ismeretlen, ugyanis ez a versenyszám nem igazán ismert egész Európában, úgyhogy röviden ismertetem. A csapat 4 futóból áll, akik egymás után teljesítik a 110 méter gátat felváltva ellentétes irányban. Tehát az első futó normálisan rajtpisztolyra indul és ahogy átszeli a célvonalat a mellette lévő pályán a következő csapattak az ellenkező irányba kell hogy fusson. Az elsőt kivéve mindenki a csapattársa érkezésére indul nem pedig a pisztolyhangra. A mi csapatunk egész jó, mivel ketten vagyunk kifejezetten gátasok és még két tízpróbás, akiknek az egyik legerősebb számuk a gát. Nem lesz kényelmes ugyan, mert nagyon korán, egészen 8:40-kor lesz a selejtező a váltóra, kicsivel később a döntő, majd délután 3-kor az egyéni gát döntő. Ennyi versenyszerű 110 gátat még nem teljesítettem soha, úgyhogy ismeretlen megterhelés lesz, de remélem boldogulni fogok vele és nem fogok túlságosan elfáradni a döntőre.

 

Az eredményeket itt lehet nyomon követni:

http://www.nmnathletics.com/fls/15700/livestats/Relays/10/index.htm?&SPSID=71588&SPID=8142&DB_OEM_ID=15700

 

Szerző: Badzsi

Szólj hozzá!

Címkék: sport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása