BIG 12 konferencia bajnokság

2010.02.26. 06:15

Holnap kezdetét veszi a BIG 12 konferencia bajnokság, ami az egyik legerősebb bajnokság az egyesült államokban. A 12-es szám nem véletlenül van ott, ugyanis 7 állam 12 nagy egyeteme alkotja ezt a konferenciát: Kansas State , Baylor , Colorado , Iowa State , Kansas,  Missouri, Nebraska, Oklahoma, Oklahoma State, Texas, Texas A&M, Texas Tech. Ezek többnyire óriási állami egyetemek. A legnagyobbak talán a texasi egyetemek több mint 50 000 diákkal. A mezőnyről annyit, hogy Texas A&M csapata tavaly megnyerte a pontversenyt a nemzeti bajnokságon. Azt hiszem ez mindent elárul, de nem csak ők, a többi egyetem csapata is nagyon erős.

A verseny Iowa államban lesz, Ames városában. Már volt itt versenyünk. Óriási komplexum, 300 méteres fedettpálya sík kanyarral. Szerdán már ideutazott a csapat, úgyhogy elég időnk van kipihenni a 6 órás busz utat és felkészülni a versenyre. Ma megvolt a verseny előtt átmozgatás, kis gyuratás meg ráhangolódás.

Kis előzménynek annyit, hogy sajnos nem teltek gondtalanul az elmult napok, mert kedden a semmiből egy csúnya szemölcs szerű fertőzés jelent meg az egyik lábujjamon, ami nagyon zavaró volt. Egész szerdán végig sántikáltam, úgyhogy az is egy kicsit megzavart, de szerencsére a sok kezelés hatására már nem olyan vészes. Egy pár fájdalom csillapítóval nem lesz semmi probléma. Egyébként a héten jól éreztem magam és ha sikerül holnap egy jó napok kifognom akkor nem lesz itt probléma.

A verseny elég komoly lesz. A rendezés nagyon szigorú, majdnem mint egy világverseny. Emiatt körülményes is lesz a bemelegítés, mert nem engednek fel senkit a pályára, de a pálya felett, mint egy erkély van egy kör pálya mondo bevonattal, ahol be lehet melegíteni. A többit meg közveltelnül a rajt előtt kell majd megoldani. 60 gáton 16 induló lesz. Ez elég meglepő nekem, mert én azt hittem, hogy nagyon sokan lesznek, mivel ide nincs kvalifikáció, de úgy néz ki csak azokat az atlétákat nevezték, akiknek lehet beleszólása az élmezőnyben. Így hát az előre tervezett selejteő, közép-döntő, döntő rendszerből kivették a selejtezőket, úgyhogy egyből középdöntővel kezdődik a verseny. Én az első futam 8-as pályáját kaptam, ami egy jó kis surranópályának megfelel. Az első 2 hely és legjobb 4 idő eredmény jut be a döntőbe, szóval nincs mese futni kell.

A futás itteni idő szerint 4 órakor lesz, az otthon már este 11 órát jelent.Részletes információkat és élő eredményeket ezen a linken lehet megtalálni:

http://www.big12sports.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=10410&ATCLID=204872021

Szerző: Badzsi

2 komment

Címkék: sport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medovarszki János 2010.02.27. 08:21:24

Kedves Balázs! Rettenetesen erős mezőnyben tovább javítottál. Gratulálok! Még nagyon fiatal vagy, van időd tovább építkezni. A BIG 12 csak egy lépcsőfok, amelyre majdnem sikerült fellépned. Átérzem, milyen nagy dolog lett volna döntőbe kerülnöd, de így sincs miért szégyenkezned. Üdvözlettel: Jani bátyád.

Benjen 2010.02.28. 09:22:52

7,91 NCAA prov!!! Ez azt jelenti, hogy megfutottad az állami bajnokság szintjét?
Gratulálunk neked itthonról! Nagyon izgultunk tegnap érted, öcsi. B&H
süti beállítások módosítása