Az amerikai foci

2009.10.18. 07:09

   Mint mindenhol Amerikában itt a K-State-ben is az amerikai foci körül forog a világ. Minden játéknapon megőrül a város és teljesen beindul minden. Mindenki a meccsről beszél egész nap és már kora délután elkezdik a készülődést az emberek. Először csak az otthonukban sütögetnek meg sörözgetnek és miután már megvan a jókedv irány a pálya. De van aki ugyan ezt kint a stadion melletti végtelen parkolóban csinálja. ...

 

   Ez úgy néz ki, hogy kimennek az emberek az óriási kocsijukkal és viszik magukkal a fél kamrát meg a konyhát és persze a grillező felszerelést. Ezekkel a mozgó konyhákkal megtöltenek több ezernyi parkolóhelyet és már órákkal a játék előtt beindul a móka. Söröznek, sütögetnek, dobálják a disznóbőrt és rettentő jól érzik magukat.

 

    Amikor már mindenki jóllakott és felpörgette magát szépen bemennek a stadionba és elkezdődik az igazi cirkusz. A közel 55 000 fős stadion szinte mindig tömve van. Mindenki lilába van öltözve és senki nem kíméli a hangszálait ha biztatni kell a csapatot vagy éppen zavarni az ellenfél támadását. Félelmetes hangulatot teremt az a rengeteg ember. Amikor először mentem ki egy meccsre, ráadásul a szezonnyitó meccsre szó szerint elszédültem a nagy ovációtól és a rengeteg embertől. Nagyon jó élmény.

 

 

   Az egész egy nagy show. Az egyetemnek egy egész pályát betöltő fúvós- és ütőshangszerekkel játszó zenekara van, ami az egész meccs alatt játszik, a szünetekben pedig különböző konfigurációkat kialakítva zenélnek a pályán. Mellettük a zászlós lányok, pomponlányok, mazsorettlányok és persze Villie az egyetem kabalája szórakoztatja a nézőket. Számomra az a legelképesztőbb, ahogyan ezt a részt is megszervezik és komolyan veszik. Mindenkinek centiméter pontosan megvan a helye, az hogy mit kell csinálnia és nagyon precízen meg is csinálja mindenki. Az egész teljesen profi.

 

   A mai nap a Texas A&T egyetem csapatával játszottunk, ami egy nagyon jó csapat és nem nagyon számítottunk a győzelemre, ennek ellenére porrá zúztuk őket és végül 62:14-re nyertünk. Szerintem már az elején eldőlt a meccs, mert nagyon gyorsan szereztünk egy touchdown-t és utána egy interception-nel (labda megszerzéssel) még egyet. Már ott láttam a csapat játékán, hogy annyira feldobta őket a jó kezdés, hogy onnan már nem tudtak veszíteni.

   Úgy mentem ki a pályára, hogy csak az első két negyedet nézem meg, mert nagyon hosszú egy ilyen meccs. Eltarthat 4 óráig is, emellett még nagyon hideg is volt, szerintem bőven 10 ºC alatt, volt a hőmérséklet, úgyhogy nem akartam végig maradni, de annyira jó volt és  tetszett a játék, hogy maradtam. Voltak óriási passzok, iszonyat jó futások. Volt olyan, hogy egy rúgás után elkaptuk a labdát és a srác végigfutott vele az egész pályán újabb 7 pontot szerezve. Az egész stadion eufolikus állapotba került, mikor egymást követték a szebbnél szebb akciók. 

   Egyszóval egy ilyen esemény feje tetejére fordít mindent ebben a kis városban, de ez egyáltalán nem véletlen, mert nagyon jó hangulata van, és az a profi produkció, amit csak egyetemisták adnak elő, gondolok itt magára a játékra, és a zenés táncos kíséretre megéri a négyórás fagyoskodást, állást meg mindent ami ezzel jár.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása